• Ukoliko želite da sarađujete sa BCBP ili mrežama čiji smo članovi, ili želite da najavite svoje aktivnosti, pišite Saši Đorđeviću na mejl

sasa.djordjevic@bezbednost.org

• BCBP nagrađuje najbolje debatere

• Datum: 05. maj 2012.
      BCBP podržava Debatni klub FPN

Naša organizacija će pobednicima regionalnog debatnog turnira „Deni Krejn 2012“ dodeliti knjige iz edicije Beogradske studije bezbednosti. BCBP podržava aktivizam i unapređenje kvaliteta dijaloga jer je sposobnost kritičkog promišljanja osnova svakog istraživačkog poduhvata.

Brojni stažisti BCBP, sadašnji i bivši, a nadamo se i budući, učestvuju u organizaciji jednog od najvećih regionalnih debatnih turnira, koji se od 4. do 6. maja održava na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Na ovogodišnjem turniru će učestvovati oko 100 studenata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a najbolji debateri Balkana će diskutovati na temu „Da li treba zabraniti negativan politički marketing?“

Turnir će svečano otvoriti Debatni klub FPN u 15 sati, u koncertnoj sali Beogradske filharmonije. Debatni program se na ovom fakultetu realizuje već 10 godina, a Debatni klub FPN je studentska organizacija i deo je mreže debatnih klubova u okviru nevladine organizacije Otvorena komunikacija.

Pored BCBP, organizaciju turnira su pomogli Univerzitet u Beogradu, EU info centra, Beogradska otvorena škola, Beogradski centar za ljudska prava, Centar E8, Jazas i Centar za kulturnu dekontaminaciju.