• Koalicija za nadzor javnih finansija podnela krivične prijave protiv ministara

• Datum: 11. maj 2010.

Koalicija za nadzor javnih finansija, čiji je član i Centar za civilno-vojne odnose, podnela je Republičkom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv ministara Tomice Milosavljevića, Olivera Dulića, Slobodana Milosavljevića i Saše Dragina i direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Novice Antića, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Krivične prijave podnete su zbog toga što su pomenuta lica u budžetskoj 2008. godini, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, prekršila Zakon o budžetskom sistemu i Zakon o javnim nabavkama i na taj način nanela višemilionsku štetu budžetu Republike Srbije.

Krivične prijave podnete su na osnovu Izveštaja o finansijskoj reviziji Završnog računa budžeta Republike Srbije za 2008. godinu koji je izradila Državna revizorska institucija.

Kompletan tekst saopštenja Koalicije možete pročitati u prilogu.